Menu
  • Naše výhody:
  •  U vybraných produktů doprava a zaškolení zdarma
  •  Slevy při osobním odběru
  •  Odborné poradenství
  •  Zázemí kamenných prodejen

Keramika - umění z hlíny

Dostupnost: na dotaz

Cena s DPH

249 Kč

Momentálně není skladem.



Hlídací pes


VÍCE INFORMACÍ

Umění z hlíny představuje vývoj keramiky od jejích počátků do současnosti a ukazuje, jak se z obyčejné hlíny stává umění.

Renomovaný autor popisuje kulturní krajiny dávné minulosti a představuje světové keramiky od prvních stop pálení hlíny v pravěku přes rozvinuté kultury antiky až po modernu. Kde vznikl první hrnčířský kruh? Jak pracovali hrnčíři ve staré Mezopotámii? Jak probíhal vývoj porcelánu v Číně? Na tyto a mnoho dalších otázek poskytuje tato kniha odpověď. Přehledné tabulky a množství doprovodného obrazového materiálu jasně ukazují, že vývoj lidské kultury neprobíhal přímočaře a že se umění nevyvíjelo od nižších forem k vyšším a hodnotnějším.
Podobně jako evoluce představoval vývoj keramiky selektivní proces, v jehož průběhu mnoho metod zaniklo. Autor se pokouší i tyto metody oživit a využít pro individuální uměleckou práci. Kniha popisuje sto předních typů keramiky, jejich dobové použití i jejich moderní proměnu. Rekonstrukce dávných způsobů úpravy hlíny a jejího pálení pak čtenářům poskytne jedinečnou možnost vyzkoušet si dnes polozapomenuté techniky a zpřítomnit si tak jedinečný zážitek práce s hlínou.